Om Cambium Networks

av Kubang ABCambium Networks är en ledande global leverantör av trådlösa nätverkslösningar som stöder internetanslutning och trådlös kommunikation för företag, serviceleverantörer och bredbandsoperatörer runt om i världen.


Företaget grundades 2011 och har sitt huvudkontor i Rolling Meadows, Illinois. Kubang är företagets distributör i Sverige.

Cambium Networks erbjuder en omfattande produktportfölj som inkluderar WiFi basstationer, Switchar, Gateways, Radiolänkar, antenner och annan nätverksutrustning.


Företaget är inriktat på att erbjuda lösningar som är enkla att installera, konfigurera och underhålla och som samtidigt levererar pålitliga och snabba nätverksanslutningar.

Ett av Cambium Networks viktigaste produktområden är deras trådlösa bredbandslösningar. Dessa inkluderar trådlösa bredbandsbasstationer, WiFi som är utformade för att tillhandahålla snabb och pålitlig trådlös anslutning i en mängd olika miljöer, från små företag till stora offentliga platser. Företaget erbjuder också bredbandsradior som möjliggör trådlös kommunikation på långa avstånd.


Cambium Networks har också ett starkt fokus på IoT-lösningar. Företagets IoT-lösningar möjliggör för företag att ansluta och hantera en mängd olika enheter och sensorer för att samla in och analysera data. Denna data kan sedan användas för att förbättra företagsprocesser, effektivisera driften och öka intäkterna.

Företaget har också ett antal lösningar inom trådlösa IP-kommunikationssystem. Dessa lösningar inkluderar trådlösa nätverkslösningar för kommunikation inom offentlig säkerhet, trådlösa bredbandslösningar för att stödja telekomoperatörer och lösningar för privata nätverk och industriella IoT.


Finansiellt sett har Cambium Networks haft en positiv utveckling. Företaget är noterat på NASDAQ under symbolen "CMBM" och deras senaste årsrapport visar på en stark finansiell prestation. Under 2020 ökade företagets intäkter med 16% till 283,2 miljoner dollar jämfört med 2019. Företaget visade också ett positivt resultat för helåret 2020 på 15,7 miljoner dollar jämfört med en förlust på 6,3 miljoner dollar för 2019.


Cambium Networks har ett starkt fokus på att förbättra sina produkter och tjänster och att tillhandahålla pålitliga lösningar för sina kunder.


Kubang har hög kunskap om Cambium Networks produkter och erbjuder försäljning support och utbildningar för återförsäljare i Sverige.

Om Cambium Networks
Kubang AB 30 juni 2022
Dela detta inlägg
Arkiv